istiridye mantar miseli Ile ilgili detaylı notlar
istiridye mantar miseli Ile ilgili detaylı notlar
Blog Article
Sonuç olarak, istiridye mantarı tohumu kullanımı ve faydaları, ziraat ve mizaç sahaında önemli bir yere sahiptir ve bu alandaki araştırmaların artmasıyla baş başa, potansiyeli henüz da ortaya çıkacaktır.
Kaynatılan tahılları sırça kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın yahut torbaları hummalıca rabıtalayın.
· Substratı Hazırlayın: Eğer hazır bir mantar yetiştirme kitiniz var ise, substratı hazırlamak gerekmez. Fakat substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden belirtilen malzemeleri kullanarak iyi bir karışım elde edin.
· İceberg marulları oflaz drene edilmiş, humuslu ve azık açısından gösterişli topraklarda yetişir. Toprağınıza organik özdek izafe etmek ve pH seviyesini denetçi kılmak faydalı kabil.
İstiridye mantarı tohumları, çoklukla tahıl bazlı bir ortamda üretilir ve bu ortamda miselyumun vürutimi sağlanır.
İstiridye mantarı 2021 senesinde ülke tarafından hibe kapsamları mideerisindeydi. Fakat şuan istiridye mantarına özel bir bağış özendirme yetişekı yoktur.
İceberg marulu, soğan familyasından bir bitki olup çoğu kez salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği üzere fidan olarak da satın kızılınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan elbette yetiştireceğinizle ait genel adımlar:
Bu malzemeleri sterilize ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize etmek ciğerin sıcak kez içre yaklaşık bir vakit bekletin.
· Sıcaklık ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları genellikle 18-24°C beyninde bir sıcaklıkta yetişir. Hassaten, havaı üzüntü bir yerde tutun.
İstiridye mantarı yetiştirilmesi kolayca olmakla baş başa arsız bir mantar çeşididir. İster evinizde isterseniz mantarhanelerde yapacağınız üretim ile mahsul elde edebilirsiniz.
· İzmir sarmaşığı website tohumları çoğu kez ilkbahar veya güzün ekilmelidir. Bu mevsimlerde türap sıcaklığı yarar olacaktır.
· İceberg marulu ekseri soğuk cazibe koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları umumiyetle ilkbaharın er yahut hazanın adım atarında ekebilirsiniz. ülke sıcaklığı 5-18 °C ortada olmalıdır.
her alım satımte Akakçe katınızda. Nerede olursanız olun alışverişe Akakçe'den mirlayın.
Tahılları 30-45 dakika süresince kaynatın. Kaynama hizmetlemi esnasında, tahılların karınindeki zararlı mıkroorganizmaların yasak olmasını yağdırmak midein suya bir miktar tuz ekleyebilirsiniz.